Guo Lin Qi Gong spreek je uit als volgt: "kwo lin tsjie koeng"

Wat is Qi Gong?

Qi is volgens de Chinese geneeskunde de bezielende kracht die stroomt door al wat leeft.

Gong betekent werk of profijt verkregen door volharding en oefening.

Qi Gong is het werken met de levensenergie op een dagelijkse basis gedurende een lange tijd. We zijn alleen dan gezond, als de Qi in ons lichaam helder is, niet troebel en vervuild, en onbelemmerd stroomt zonder te stagneren.

Guo Lin Qi Gong is een speciaal soort Qi Gong die in China is ontwikkeld als herstelprogramma voor kankerpatiƫnten naast hun reguliere behandeling. Dit programma bestaat uit eenvoudige bewegingen die iedereen kan leren en stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Guo Lin Qi Gong bestaat uit een aantal eenvoudige loopoefeningen met speciale ademhalingstechnieken. Het werkt op drie niveaus. Op het niveau van de Chen (de geest), de Qi (de omgeving in relatie tot het lichaam) en de Jing (de prenatale energie). Op geest-niveau leer je je ontspannen en meer zelfvertrouwen te ontwikkelen om het leven van de vrolijke kant te zien. Op het niveau van de Qi wordt gewerkt aan het versterken van het afweersysteem (Wei Qi). Daardoor wordt de Jing en de Ying Qi versterkt, het derde niveau. Het lichaam wordt sterker omdat zo de hormoonhuishouding en de stofwisseling verbeteren. In de Traditionele Chinese Geneeskunde noemt men dat het herstel van de balans tussen Yin en Yang.

De 3 regels van Guo Lin Qi Gong:

  • Vertrouwen hebben: Dat je succes zult hebben.
  • Geduld hebben: De oefeningen blijven volhouden.
  • Sterke wil tonen: Door in jezelf en je eigen genezend vermogen te geloven.

De bovenstaande regels, het leeg maken van de geest en het los laten in de ruimste zin, tillen het bewustzijn naar een hoger niveau en verbeteren de kwaliteit van het leven.