Guo Lin Qi Gong is een Chinese bewegingsvorm voor iedereen die aan zijn gezondheid en/of welzijn wil werken.

Naar verwachting zal het aantal chronisch zieken, waaronder mensen met kanker, de komende twintig jaar fors toenemen. Dit betekent dat iedereen, direct of indirect, hiermee in aanraking zal komen. Alle Qi Gong zet het zelfgenezend vermogen bij chronische zieken aan.
Met Guo Lin Qi Gong hopen wij diegenen met een chronische ziekte te inspireren en te motiveren in het omgaan met hun ziekte. Met Guo Lin Qi Gong geven we de kennis en de vaardigheid om jezelf sterker te maken. Het geeft hoop en vertrouwen om zelf actief aan je welzijn te werken.

Guo Lin Qi Gong (spreek uit: kwo lin tsjie koeng) is een bewegingstherapie die bestaat uit een aantal loopoefeningen. Deze oefeningen worden gecombineerd met een speciale ademhalingstechniek. De oefeningen doe je buiten, in de frisse lucht. Guo Lin Qi Gong levert een bijdrage aan ieders gezondheid en is met name aan te bevelen voor mensen met een chronische ziekte. Maar ook mensen die hun gezondheid op peil willen houden zullen er baat bij hebben.

Stichting Guo Lin Qi Gong Nederland is opgericht met als doel het verbreiden van deze Chinese bewegingsleer. Om dat doel te bereiken leidt de stichting docenten op in 10 maanden.

Wilt u meer weten over de oorsprong van Guo Lin Qi Gong, lees dan hier verder.

GLQG in de Warande 2011